De weidevogels zijn weer in het land

Na een extreem zachte winter ligt de natuur een week of 4 voor op wat ‘normaal’ zou moeten zijn. In de polders is dit goed te zien:  weidevogels als de kieviet, grutto en tureluur zijn in grote getale in het land. In de weilanden zijn de vogels druk bezig met het afbakenen van hun territorium.

Grutto op een paaltje
Grutto op een paaltje
Tureluur twee paaltjes verder
Tureluur twee paaltjes verder

vr

30

mrt

2018

Geoorde fuut duikt onder

Serie van een geoorde fuut die onder duikt bij het zien van de fotograaf.

meer lezen

za

24

mrt

2018

Voorjaar in de polder

Het is voorjaar in de polder met parende scholeksters en een torenvlak die een worm uit de grond trekt en verorbert.

meer lezen

wo

15

nov

2017

Fotowedstrijd 2017 Natuurfotografen Utrecht

Zoals ieder jaar was op de clubavond van november de avond waarop de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografenvereniging Utrecht bekend werden gemaakt en de leden uit de winnaars de ‘Natuurfotograaf van het jaar’ kozen.

meer lezen