Brandganzen bij zonsopkomst in Ezumakeeg

In de zomer verblijven de brandganzen in het gebied van Groenland tot Spitsbergen ter hoogte van de poolcirkel. In de omgeving van het Lauwersmeer overwinteren de brandganzen. Overdag foerageren de ganzen in de weilanden, ’s nachts slapen ze in het water. Rond zonsopkomst stijgen ze massaal op om naar de weilanden te vertrekken.


Bij Ezumakeeg is dit spektakel van dichtbij te zien.

vr

30

mrt

2018

Geoorde fuut duikt onder

Serie van een geoorde fuut die onder duikt bij het zien van de fotograaf.

meer lezen

za

24

mrt

2018

Voorjaar in de polder

Het is voorjaar in de polder met parende scholeksters en een torenvlak die een worm uit de grond trekt en verorbert.

meer lezen

wo

15

nov

2017

Fotowedstrijd 2017 Natuurfotografen Utrecht

Zoals ieder jaar was op de clubavond van november de avond waarop de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografenvereniging Utrecht bekend werden gemaakt en de leden uit de winnaars de ‘Natuurfotograaf van het jaar’ kozen.

meer lezen