Expositie Natuurfotografen Utrecht

Ter gelegenheid van het eerste lustrum exposeert de Natuurfotografen Vereniging Utrecht haar mooiste natuurfoto’s in Hotel Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder vanaf 8 november 2015 tot eind april 2016. De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk. Het thema van deze verrassende expositie is: ‘Natuur in de provincie Utrecht’

 

De expositie is te zien in Hotel Ernst Sillem Hoeve. Voor meer info zie de website van Hotel Ernst Sillem Hoeve.

 

Op de expositie hangen twee foto's die uit mijn camera komen.

Zonsopkomst en nevel op het Leersumse veld

Zonsopkomst op het Leersumse veld
Zonsopkomst op het Leersumse veld

Het was koud op de het Leersumse veld op de ochtend in oktober dat deze foto gemaakt is. De opkomende zon lijkt als vloeibaar goud door de nevel te snijden. 

Heideblauwtje op bloeiende heide op het Leersumse veld

Het heideblauwtje  komt voor in heidegebieden. De blauwe vlekjes op achterrand van de vleugels zijn kenmerkend voor deze soort. De spanwijdte is  ongeveer 3 cm.

De foto is op ooghoogte van de vlinder genomen zodat het heideblauwtje loskomt van de achtergrond.  De roze waas is van bloeiende heideplanten die zich tussen de lens en de vlinder bevinden.

za

27

mei

2023

20 jaar digitaal natuurfotograaf

Op 27 mei 2003 kocht ik mijn eerste digitale camera. In deze blogpost een bloemlezing uit 20 jaar digitale natuurfotografie. Van de eerste foto uit 2003 van een viervleklibel op de Meinweg in Limburg tot en met een blauwe reiger in de Amsterdamse waterleidingduinen in 2023.

zo

02

aug

2020

Mijn Mooiste Plek - Leersumse veld

Mijn foto van de beukenbomen in de nevel is te zien in de uitzending van 2 augustus 2020 van het programma "Mijn mooiste plek" van RTV Utrecht.

Herfst op het Leersumse veld
Herfst op het Leersumse veld

za

08

feb

2020

Opstijgende zeearend

Een serie foto's van een opstijgende zeearend in de Oostvaardersplassen.

vr

30

mrt

2018

Geoorde fuut duikt onder

Serie van een geoorde fuut die onder duikt bij het zien van de fotograaf.